Най-големият дял от средствата, поискани от американското президентство  -  61,4

...
Най-големият дял от средствата, поискани от американското президентство  -  61,4
Коментари Харесай

Белият дом иска 106 млрд. долара помощ за Украйна и Израел. За ка...

Най-големият дял от средствата, поискани от американското президентство  -  61,4 милиарда $, са за Украйна. Искането по това перо включва милиарди долари за възобновяване на военната техника, с която разполага Киев, даване на икономическа и военна помощ и поддръжка за украинските бежанци в Съединени американски щати.

 

Около 14,3 милиарда $ от средствата ще бъдат за Израел, огромна част от които са планувани за подсилване на противоракетната и противовъздушна защита на страната и за покупка на други типове въоръжение за военните му потребности. Президентът Джо Байдън желае и 9 милиарда за филантропично подкрепяне за Израел и Газа, където популацията е изправено пред филантропична рецесия.

 

Долната камара на американския Конгрес обаче остана без ръководител, откакто и при третият опит конгресменът републиканец Джим Джордан не беше определен. Това прави невероятно приемането на закони, в това число помощта, поискана от президента Байдън.

 

Джордан, който е член на Конгреса от щата Охайо, не съумя да преодолее вътрешнопартийното разделяне измежду републиканците и при третото гласоподаване.

 

25 депутати републиканци бяха срещу, до момента в който на второто гласоподаване те бяха 22-ма. Джордан получи 194 гласа при нужни 214, с цел да поеме председателския пост.  Все още не е ясно дали той ще остане в конкуренцията.  Камарата на представителите е без ръководител след историческото премахване на Кевин Маккарти на 3 октомври.

 

В момента, когато президентът на Съединени американски щати приканва Конгреса да поддържа помощи и вложения в сигурността за десетки милиарди, финансовото министерство във Вашингтон разгласява данни, съгласно които бюджетният недостиг на страната за миналата година се е нараснал с 320 милиарда до 1,7 трилиона $. Франс прес разяснява, че това се дължи главно на спад в данъчните доходи и по-нисък размер на депозитите във Федералния запас.  Недостигът за последната фискална година е третият най-голям след пандемията от Covid през 2020-а и 2021-ва година. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР